Couscous is afkomstig uit Noord-Afrika en gemaakt van grof gemalen durumtarwe (griesmeel). De grof gemalen durumtarwe wordt via een draaitrommel omgevormd in kleine bolletjes die net zoals houdbare pasta’s worden...
Het is vaak sneller 5 december dan je denkt! Hebben jullie toevallig al lootjes getrokken voor surprises en/of gedichten of doen jullie elk jaar voor iedereen een klein kadootje? December...
Steeds meer mensen gaan op vakantie in eigen land. Backpacken doe je toch in Azië of ergens ver weg? Wat nou als wij je vertellen dat je deze ervaring ook...
De Surinaamse keuken kent veel vegetarische gerechten, waaronder phulauri: gefrituurde balletjes van onder andere gele spliterwten en komijn. Je kunt phulauri eenvoudig zelf thuis maken met de kant- en klare...
Curry is een gerecht dat oorspronkelijk van het Indisch subcontinent stamt en zich in de loop van de eeuwen over grote delen van Azië heeft verspreid. Het gerecht bestaat uit...
De roti die wij in Nederland kennen is vaak een soort ongezoete ‘pannenkoek’. Je kan een roti combineren met een hoop verschillende dingen! In dit geval heb ik een gerecht...
Iedereen heeft wel eens zin in een broodje hotdog, maar met deze mosterd en sambal mayonaise worden je broodjes hotdog extra speciaal. Dit heb je nodig: Luxe hotdog met...
Zin in saté zoals saté hoort te zijn? Gebruik dan de marinade voor Indonesische saté van Asain Home Gourmet. Serveer het met rijst of zoals in dit recept op een...
Risotto is een populair gerecht onder de westerlingen en dat begrijp ik maar al te goed. Dit is een recept met krokante parmaham, tuinerwten en champignons. Dit heb je...
Met de Oriental braised beef mix van Lobo kan je heerlijke Aziatische draadjesvlees maken. Loopt het water al in je mond? Probeer dit recept dan zeker uit! Dit heb...
Je kent ze vast wel, heerlijk malse spareribs die in een restaurant geserveerd worden. Laat ik je nu eens vertellen dat je die malse spareribs met dit recept gewoon thuis...
Een bijzondere kleur, dat heeft de zwarte linguine van Pastificio Temporin. Een pasta gemaakt van durumtarwe en gekleurd met inktvisinkt. Deze linguine kan heerlijk gecombineerd worden met zeevruchten en vis....
Een tijdje geleden had ik als dessert dadeltaart gegeten en toen ik in mijn gekregen pakket van Earthbear dadelstroop zag wist ik meteen wat ik zou gaan maken. Een dadeltaart!...
Een bara is een snack die vaak in Suriname gegeten wordt. Het is gekruid deeg dat in een donut-vorm gefrituurd wordt. Vaak worden baras met verschillende chutneys of sambal gegeten,...
In Amerika zijn de Tacos van Taco Bell de lekkerste taco’s die je kan eten, maar nu kan je ook thuis de lekkerste taco’s maken met behulp van de seasoning...
Iedereen kent het wel Babi Pangang, maar ik denk dat de meeste van jullie het nooit zelf gemaakt heeft. Het kost wat tijd, vooral geduld, maar erg leuk en lekker...
Eksi Koekoe, een Surinaamse eiercake, is een heerlijke luchtige cake. Na wat research op het internet over deze cake bleek het niet een gemakkelijke cake te zijn om te maken....
Een heerlijk maar simpel gerecht en dit keer blijven we dichtbij huis, namelijk (onder andere) regio Elzas. Spätzle is een pasta soort gemaakt van verse eieren en komt niet alleen...
Ingredienten voor 1 liter soep: 1 zakje wonton soup base 3 stengels salade ui 12 dumplings / wontons kant en klaar of naar recept onder aan de pagina 4 eieren Hoe...
Bears in Mind, bekend van Het Berenbos in Ouwehands Dierenpark Rhenen, beschermt de beer in het wild en helpt de beer in nood.In Het Berenbos worden getraumatiseerde en voormalige circus-...