Babi Pangang

News

Iedereen kent het wel Babi Pangang, maar ik denk dat de meeste van jullie het nooit zelf gemaakt heeft. Het kost wat tijd, vooral geduld, maar erg leuk en lekker om zelf te maken. Babi betekend varken en pangang geroosterd. Het is erg belangrijk dat je varkensvlees gebruikt waar nog wat vet aan zit, zoals varkensschouderkarbonade. Aangezien het gerecht voor een lange tijd in de oven zit, smelt het vet weg en wordt het lekker knapperig. Een goed stuk buikspek kan ook gebruikt worden voor dit gerecht. Babi Pangang is goed te combineren met rijst en Aziatische groenten. Ik heb ervoor gekozen om Sambal Goreng Terong (pittige aubergine) erbij te eten.

Dit heb je nodig:

 BELANGRIJK!

Hou de verhouding van Red Pork mix, water en varkensvlees altijd in de juiste verhouding.

Ik gebruikte 700 gram varken schouderkarbonade met 60 gram Red Pork mix en 144 mL water.

 

En zo maak je het:

  • Snijd het vlees in 4 of 5 langwerpige stukken
  • Maak de marinade door de Red Pork mix en het water met elkaar te mengen
  • Giet de marinade bij het vlees en laat het vlees ongeveer 4 uur in de marinade staan in de koelkast. Tussentijds kun je het vlees nog eens omdraaien zodat de marinade gelijkmatig intrekt.
  • Verwarm de oven voor op 150°C
  • Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en vet in met zonnebloemolie
  • Haal het vlees uit de marinade en leg op de bakplaat (bewaar de overgebleven marinade)
  • Dek de bakplaat, met het vlees, af met aluminiumfolie en bak ongeveer 30 minuten
  • Keer het vlees en bak nogmaals 30 minuten
  • Haal vervolgens het vlees uit de oven en zet de grillfunctie aan van de oven.
  • Bestrijk ieder stuk vlees met de overgebleven marinade en grill het vlees zo’n 5 minuten per kant
  • Serveer met rijst en groenten naar keuze.

Veel kookplezier en eetsmakelijk,

Liefs Anouska (@foodbyanous)

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Heerlijk Sinterklaas avondje is coming soon!

    Heerlijk Sinterklaas avondje is coming soon!

  • Op reis met Bapaho.nl

    Op reis met Bapaho.nl

  • Phulauri

    Phulauri

  • Thaise rode curry

    Thaise rode curry

  • Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

    Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico