Bara met krokante kipburger

News

Een bara is een snack die vaak in Suriname gegeten wordt. Het is gekruid deeg dat in een donut-vorm gefrituurd wordt. Vaak worden baras met verschillende chutneys of sambal gegeten, maar je kan ze ook opensnijden en erop doen wat je lekker vindt. Ik heb de bara opengesneden en er een heerlijke krokante kipburger met sweet chilisaus op gedaan.

Dit heb je nodig:

 

En zo maak je het:

  • Voeg de inhoud van de bara mix samen met 280 mL water en 2 el zonnebloemolie in een kom
  • Mix alles door elkaar met een lepel (niet kneden)
  • Smeer het bara deeg in met wat druppels olie en dek af met een vochtige theedoek
  • Laat het deeg voor een halfuur rijzen
    • Wil je liever luchtige baras, laat dan het deeg minstens een uur rijzen
  • Maak van het gerezen deeg kleine balletjes en laat 5 minuten staan
    • Maak je handen nat met water zodat het deeg niet zo aan je handen blijft plakken
    • Ik had 4 grotere bollen gemaakt zodat je genoeg ruimte op je broodje hebt voor de kipburger
  • Verwarm de zonnebloemolie in een hoge pan of in een frituurpan
    • Verwarm de zonnebloemolie op middelhoog vuur of 160°C
  • Verwarm olie in een koekenpan en bak de kipburger zoals beschreven op de verpakking.
    • Leg de laatste 2 minuten een plak cheddar op de kipburger zodat deze smelt
  • Druk de bara bollen plat op een met olie ingesmeerde plank en maak een gat in het midden van de bol
  • Frituur nu de bara in de olie totdat deze bruin is en laat uitlekken in een lekbak zodat je de meeste olie verliest
  • Snij de bara open en beleg met de kipburger met cheddar, komkommer, tomaat en sweet chilisaus naar smaak

Eetsmakkelijk,

Liefs Anouska (@foodbyanous)

 

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Op reis met Bapaho.nl

    Op reis met Bapaho.nl

  • Phulauri

    Phulauri

  • Thaise rode curry

    Thaise rode curry

  • Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

    Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico