Broodje Indonesische Saté
Zin in saté zoals saté hoort te zijn? Gebruik dan de marinade voor Indonesische saté van Asain Home Gourmet. Serveer het met rijst of zoals in dit recept op een broodje!
Dit heb je nodig:
- Marinade voor Indonesische saté van Asian Home Gourmet
- 350 – 450 gram kiphaasjes
- Afbak stokbrood
- 2 el zonnebloemolie
- Gedroogde uitjes
En zo maak je het:
- Snij de kiphaasjes in gelijke stukken en doe in een kom
- Voeg zonnebloemolie en de saté marinade toe aan de kip en meng door elkaar.
- Laat dit minimaal 2 uur in de koelkast marineren
- Verwarm de oven zoals aangegeven op verpakking van het stokbrood.
-
Verhit een koekenpan met een scheut zonnebloemolie en bak de gemarineerde kippenstukjes voor ongeveer 5 minuutjes
- Tip: Bak de kip nog niet helemaal gaar, aangezien het vlees ook nog doorgaard in de oven
- Snij het ongebakken stokbrood in de lengte doormidden en leg hier de kip tussen.
- Bak het stokbrood met de gemarineerde kip af zoals aangegeven op de verpakking
- Het enige wat je nu nog hoeft te doen is het stokbrood met de gemarineerde kip te beleggen met gedroogde uitjes en je broodje Indonesische saté kan genuttigd worden
Eetsmakelijk,
Liefs Anouska (@foodbyanous)