Cheetos Flamin' Hot risottoballen

News

Earth Bear houd zelf ook van lekker koken! We zijn aan de slag gegaan met Cheetos Flamin' Hot en Gran Gallo Risotto rijst! En zijn uitgekomen op de Cheetos Flamin' Hot risottoballen! Een heerlijk en makkelijk gerechtje dat ideaal is voor in het weekend met een biertje of tijdens feestjes! 
Geen zin om heel de tekst te lezen? Bekijk dan hier het filmpje! 


Wat hebben we nodig?

 

  • Keukenmachine
  • Koekenpan
  • Spatel
  • Ovenschotel
  • Schaaltjes (3 stuks)
  • IJsschep (of 2 lepels)
  • (Eventueel frituurpan)

 

 

  • Plakjes spek (4 stuks)
  • Ongezouten boter (30 gram)
  • Bosui (2 stuks)
  • Knoflook (3 teentjes)
  • Zout (1 theelepel)
  • Risotto rijst (1 ½ theeglas)
  • Witte wijn (½ wijnglas)
  • Kippen bouillon (4 theeglazen)
  • Cheddar cheese (100 gram)
  • Verse peterselie (8 takjes)
  • Eieren (3 stuks)
  • Crème fraîche (100 gram)
  • Cheetos Flamin’ Hot (99,2 gram)
  • Bloem (100 gram)
  • Knoflookpoeder (½ theelepel)
  • Harrisa du cap bon (of ABC saus)
  • Zonnebloemolie (of frituurvet)

Aan het werk!

Stap 1:

Bak in de koekenpan de spek tot het krokant is! En laat alvast de oven voorverwarmen op 180 graden.

Stap 2:

Haal de krokante spek er uit (doe dit in een bakje), maar probeer zoveel mogelijk vet in de pan te laten zitten en voeg vervolgens het blokje boter in de pan.

Snij onder tussen de peterselie, bosui en de knoflook en rasp de cheddar cheese.

Stap 3:

Als de boter is gesmolten voeg je de bosui, knoflook en een snufje zout toe en laat dit even bakken tot de bosui wat glazig begint te worden.

Stap 4:

Als alles van stap 3 goed gebakken is voeg je de risotto rijst toe. Roer je alles goed door elkaar! En wacht je tot de risotto rijst beetje glazig begint te worden.

Stap 5:

Als de risotto rijst glazig is voeg je de witte wijn toe en je roert alles weer even door elkaar tot bijna alle witte wijn is opgenomen door de rijst.

Stap 6:

Als de rijst bijna droog staat voeg je de kippenbouillon toe en roert alles weer door elkaar. Breng dit vervolgens aan de kook.

Stap 7:

Als de bouillon kookt, halen we de pan van het vuur en doen de inhoud van de pan in een ovenschaal. Plaats deze voor 30 minuten in de oven.

Stap 8:

Pak even lekker iets te drinken en ga heerlijk op de bank liggen tot de 30 minuten voorbij zijn.

Stap 9:

Haal de ovenschaal uit de oven en strooi de cheddar cheese, gebakken spek en peterselie over de risotto en meng alles goed door elkaar!

Stap 10:

Schep de crème fraîche over de rijst en roer alles weer tot 1 geheel en zet de rijdt in de koelkast voor gedurende een uur.

Stap 11:

Doe de Cheetos Flamin’ Hot in de keukenmachine en verpulver de Cheetos Flamin’ hot tot het lijkt op paneermiddel. Doe het paneermeel in een schaaltje.

Stap 12:

Doe de rest van de eieren in een schaaltje en meng deze met de Harrisa du cap bon (of ABC saus) tot een glad geheel.

Stap 13:

Doe het meel en knoflookpoeder in een schaaltje zet deze bij de schaaltjes met ei en Cheetos Flamin’ Hot paneermeel.

Stap 14:

Haal de risotto uit de koelkast. Maak met de ijsschep (of 2 lepels) mooie balletjes van de risotto. Draai zo nodig nog even met de hand de balletjes tot ze mooi rond zijn.

Stap 15:

Haal de balletjes risotto nu eerst door de bloem, tot alles goed bedekt is met bloem. Vervolgens het balletje door het ei halen en als laatste door de paneer van Cheetos Flamin’ Hot! Zorg hierbij dat alles goed bedekt is en er geen risotto meer te zien is!

Stap 16:

Doe de balletjes voorzichtig in de koekenpan met olie (of in de frituurpan).

Bak deze ongeveer 5 tot 8 minuten!

Het is belangrijk dat de balletjes lekker krokant worden!

Stap 17:

Haal de balletjes uit de pan en leg ze op een bordje om even af te laten koelen.

Stap 18:

Aanvallen maar!!!! (Tip: Maak de Cheetos Risotto Balls nog lekkerder door ze te dippen in Harissa du cap bon of ABC saus)

Alles nog eens terug zien? Bekijk dan hier het filmpje!  

 

 

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Heerlijk Sinterklaas avondje is coming soon!

    Heerlijk Sinterklaas avondje is coming soon!

  • Op reis met Bapaho.nl

    Op reis met Bapaho.nl

  • Phulauri

    Phulauri

  • Thaise rode curry

    Thaise rode curry

  • Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

    Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico