Citroen Gemarineerde Lamskoteletten
Chef-kok Clive Erasmus deelt het volgende heerlijke recept met citroen gemarineerde lamskoteletten voor de komende natte herfstdagen!
Citroen Gemarineerde Lamskoteletten
Ingrediënten
500 g lamskoteletten
750 ml sterke Rooibosthee, vers sterk gezet
Sap van twee citroenen
1 eetlepel verse tijmblaadjes
1 kleine teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
2 eetlepels worcestersaus
Versgemalen zwarte peper, naar smaak
1 jalapeño, gehakt
2 tomaten, geschild, zonder zaadjes en in stukjes gesneden
1 à 2 eetlepels knoflookolijfolie
1 aubergine, in plakjes
1 rode paprika
1 eetlepel kappertjes
6 ontpitte groene olijven
Methode
1.Stamp de knoflook en tijm samen in een vijzel en stamper (als je die hebt)
Voeg worcestersaus, citroensap en de rooibosthee toe. Giet over het lamsvlees en laat 30-45 minuten marineren.
2.Kruid de aubergine met zout en laat 5 minuten staan.
3.Verwarm 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur in een grote pan tot het suddert. Gril de aubergine en de hele paprika tot de aubergine aan beide kanten gaar is en de paprika zwart en zacht is.
4.Doe de paprika in een plastic zak of wikkel hem in plastic. Hierdoor kun je het gemakkelijk pellen. Schil, ontpit en hak.
Snijd de aubergine in blokjes.
5.Doe knoflookolijfolie in een pan. Voeg tomaten, gehakte jalapeño, lat en peper toe.
6.Kook op middelhoog vuur tot de tomaten beginnen uit elkaar te vallen. Voeg kappertjes en groene olijven toe.
7.De grilllamp hakt op middelhoog vuur tot hij gaar is en het vet lekker knapperig is!
8.Serveer met warm en met aubergine-tomatensalsa.