Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

News

Chef-kok Clive Erasmus deelt het volgende heerlijke recept met citroen gemarineerde lamskoteletten voor de komende natte herfstdagen! 

Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

 Ingrediënten

 500 g lamskoteletten

750 ml sterke Rooibosthee, vers sterk gezet

Sap van twee citroenen

1 eetlepel verse tijmblaadjes

1 kleine teentjes knoflook, geperst of fijngehakt

2 eetlepels worcestersaus

Versgemalen zwarte peper, naar smaak

1 jalapeño, gehakt

2 tomaten, geschild, zonder zaadjes en in stukjes gesneden

1 à 2 eetlepels knoflookolijfolie

1 aubergine, in plakjes

1 rode paprika

1 eetlepel kappertjes

6 ontpitte groene olijven

Methode

1.Stamp de knoflook en tijm samen in een vijzel en stamper (als je die hebt)

Voeg worcestersaus, citroensap en de rooibosthee toe. Giet over het lamsvlees en laat 30-45 minuten marineren.

2.Kruid de aubergine met zout en laat 5 minuten staan.

3.Verwarm 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur in een grote pan tot het suddert. Gril de aubergine en de hele paprika tot de aubergine aan beide kanten gaar is en de paprika zwart en zacht is.

4.Doe de paprika in een plastic zak of wikkel hem in plastic. Hierdoor kun je het gemakkelijk pellen. Schil, ontpit en hak.

Snijd de aubergine in blokjes.

5.Doe knoflookolijfolie in een pan. Voeg tomaten, gehakte jalapeño, lat en peper toe.

6.Kook op middelhoog vuur tot de tomaten beginnen uit elkaar te vallen. Voeg kappertjes en groene olijven toe.

7.De grilllamp hakt op middelhoog vuur tot hij gaar is en het vet lekker knapperig is!

8.Serveer met warm en met aubergine-tomatensalsa.

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Phulauri

    Phulauri

  • Thaise rode curry

    Thaise rode curry

  • Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

    Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico