Couscous

News

Couscous is afkomstig uit Noord-Afrika en gemaakt van grof gemalen durumtarwe (griesmeel).

De grof gemalen durumtarwe wordt via een draaitrommel omgevormd in kleine bolletjes die net zoals houdbare pasta’s worden gedroogd.

De makkelijke en snelle manier om couscous te maken is het koken in water met wat plantaardige olie en zout. Traditioneel wordt het echter gemaakt in een tweedelige couscous pan. Hierin worden de couscous en vaak ook de groente die erbij gegeten worden gestoomd. Dit duurt wel langer, maar de smaak wordt er wel beter van.
Om de couscous wat pittiger te maken gebruiken ze vooral in Tunesië, harissa.

Harissa is een bekende pikante smaakmaker uit onder andere Tunesië. De pasta is intens pittig van smaak en geschikt voor meer zeer diverse toepassingen. Voeg een klein beetje toe tijdens het bakken van groenten of vlees, of probeer eens een klein beetje door de mayonaise.

Ik heb zelf pittige couscous met kipgehakt en champignons gemaakt, het was geweldig lekker!
Wat heb je daar voor nodig?

- 500 gram kippengehakt
- 250 gram couscous met limoen en mint
- 100 gram kastanjechampignons ( in schijfjes gesneden)
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel cayennepeper
- Half bosje bladpeterselie (Grofgehakt)
- 30 gram noten mix (grof gehakt)
- 30 gram dadels (in reepje)
- 1 uit (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 eetlepels olijfolie
- peper & zout


En zo maak je het klaar:

  1. Snij de champignons in schijfjes, hak de peterselie grof. Doe de noten in een theedoek en sla met je handen de noten klein. Snij de dadels in reepjes, snipper de ui en pers alvast de knoflook.

 

  1. Bereid de couscous als volgt:
    - doe couscous in een middelgrote kom
    - voeg tenminste 150 ml kokend water toe
    - dek de kom af met huishoudfolie en laat 5 minuten staan
    - Maak de korrels wat losser met een vork

    3. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook tot deze glazig zijn. Doe het gehakt erbij als de ui glazig is en roerbak ongeveer voor 5 minuten.

    4. Voeg de champignons, de cayennepeper en de chilivlokken toe. Roerbak nog eens 5 minuten of tot alles gaar is. En breng op smaak met peper en zout.

    5. Roer de noten, de dadelreepjes en de gehakte peterselie door het gehakt en serveer het samen met de couscous.

    Eetsmakelijk!

 

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Couscous

    Couscous

  • Heerlijk Sinterklaas avondje is coming soon!

    Heerlijk Sinterklaas avondje is coming soon!

  • Op reis met Bapaho.nl

    Op reis met Bapaho.nl

  • Phulauri

    Phulauri

  • Thaise rode curry

    Thaise rode curry

  • Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

    Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico