Dadeltaart

News

Een tijdje geleden had ik als dessert dadeltaart gegeten en toen ik in mijn gekregen pakket van Earthbear dadelstroop zag wist ik meteen wat ik zou gaan maken. Een dadeltaart!

Een heerlijke, helaas niet zo’n gezonde, taart die in een half uur gemaakt is en na 1,5 uur in de koelkast te hebben gestaan lekker genuttigd kan worden. Dus voor de zoetekauwen onder ons, haal alles in huis en begin met bakken!

 

Dit heb je nodig:

  • 4 el dadelstroop van Basra
  • 1 ei
  • 450 gram dadels (ontpit)
  • 200 gram maria biscuit
  • 175 gram suiker
  • 1 handje walnoten
  • 4 el kokosrasp
  • Taartvorm

 

En zo maak je het:

  • Snij de dadels fijn (hier kan je een keukenmachine voor gebruiken)
  • Hak de koekjes fijn (ook hier kan je een keukenmachine voor gebruiken)
  • Smelt de boter zachtjes in een pan op laag vuur
  • Voeg de suiker toe aan de boter en roer goed totdat de suiker is opgelost
  • Klop het ei met een garde los en voeg toe, roer goed door
  • Voeg vervolgens dadelstroop, dadels en de koekjes toe en roer goed door elkaar
  • Als laatste voeg je de klein gehakte walnoten door het mengsel en laat het geheel nog één minuutje zachtjes pruttelen
  • Schep het mengsel in een met bakpapier beklede taartvorm
  • Druk met de bolle kant van een lepel alles goed aan
  • Strooi de kokosrasp over de taart
  • Laat de taart nu ongeveer 1,5 uur afkoelen in de koelkast
  • Haal de taart uit de koelkast, snij in punten en smullen maar!


Veel bakplezier,

Liefs Anouska (@foodbyanous)

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Op reis met Bapaho.nl

    Op reis met Bapaho.nl

  • Phulauri

    Phulauri

  • Thaise rode curry

    Thaise rode curry

  • Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

    Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico