De Griekse Keuken laat je watertanden!

News

Griekenland is niet alleen door haar prachtige eilanden één van de favoriete reisbestemmingen van Travander. De Griekse keuken daar zijn ze meer dan dol op. Waar je misschien al snel denkt aan een broodje Gyros of een bakje overheerlijke Tzatziki, hebben Naomi en Lois in het Griekse Zagoria nieuwe, maar bovenal authentieke smaken ontdekt.



Een verborgen parel op het Griekse vasteland is het Pindosgebergte in het noorden van het land. Tegen de grens van Albanië vind je een waanzinnig mooi landschap waar je teruggaat in de tijd. Ano Pedina is één van de oudste dorpen in Zagoria en dit is dan ook de plek waar we kennis maakten met aantal traditionele gerechten uit deze Griekse regio. Eén van onze lievelingsgerechten die wij hier probeerden was de gevulde courgettebloem met rijst. Wil jij die ook maken? Dan vind je het recept hieronder.

 

Gevulde courgettebloemen met rijst
Ingrediënten:

  • 20 courgettebloemen
  • 200 gram paellarijst
  • 3 bosuitjes
  • 2 uien
  • 3 tomaten
  • ¼ courgette
  • 4 el dille
  • Olijfolie
  • Water
  • Zout en peper

Benodigdheden:

  • Bakpapier
  • Steelpan

 

Aan de slag:
Snijd de courgette, uien, bosuien en de dille fijn. Rasp de tomaat. Ondertussen verwarm je in een koekenpan een flinke scheut olijfolie waar je de uien 2 minuten in bakt. Voeg vervolgens de paellarijst toe en bak deze gedurende 2 minuten mee. Hierna voeg je ook de tomaat en de courgette toe. Laat deze ook 2 minuten meebakken. Voeg hier peper en zout aan toe en laat de rijst op kamertemperatuur komen.

We gaan verder met het voorbereiden van de courgettebloemen. Verwijder voorzichtig de stamper en was de bloem met koud water. Wanneer er nog stelen aan de bloemen zit, verwijder deze dan ook. Om te zorgen dat de bloemen niet dichtklappen schuif je ze voorzichtig in elkaar.

Wanneer de rijst is afgekoeld roeren we de dille en de bosuien door de rijst. Bedek de bodem van de pan met bakpapier. Vul de courgettebloemen met ongeveer 1,5 theelepel rijst. Sla de blaadjes van de bloem één voor één naar binnen. Let op: vul de courgettebloemen niet helemaal, want de rijst gaat tijdens het koken uitzetten.

Leg ze in de pan, strooi nog een beetje zout over de bloemen en een flinke scheut olijfolie. Giet water in de pan totdat de bloemen driekwart onder water staan. Dek de bloemen af met een plat bord zodat ze tijdens het koken niet gaan bewegen. Dek de pan af met een deksel en kook de bloemen op een zacht vuurtje. Het duurt zo’n 60 tot 75 minuten om de bloemen gaar te koken. En dan kan het genieten beginnen. Kalí órexi!

 

 

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Op reis met Bapaho.nl

    Op reis met Bapaho.nl

  • Phulauri

    Phulauri

  • Thaise rode curry

    Thaise rode curry

  • Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

    Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico