Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

News

Eksi Koekoe, een Surinaamse eiercake, is een heerlijke luchtige cake.

Na wat research op het internet over deze cake bleek het niet een gemakkelijke cake te zijn om te maken. Ik heb hier een recept die niet geheel gebaseerd is op wat er op de verpakking staat, maar succes gegarandeerd.

Dit heb je nodig:

  • Eksi Koekoe mix van Zainab
  • 4 middelgrote eieren
  • 120 mL zonnebloemolie
  • 50 mL water
  • Decoratie, bijvoorbeeld poedersuiker, gekleurde suikermuisjes
  • Taartvorm of bakblik


 

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven op 170 graden (ik gebruikte de heteluchtoven)
  • Vet de taartvorm/bakblik in met olie of boter
  • Scheid het eiwit van het eigeel, bewaar beide in een aparte kom
  • Mix het eiwit tot dat het goed luchtig is. Doe dit ook met het eigeel. (je zal merken dat het eiwit heel goed luchtig wordt, maar het eigeel niet. Dat is geen probleem)
  • Meng het luchtige eiwit met het luchtige eigeel
    • Gebruik voor het mengen een bakspatel
  • Mix in een aparte kom de inhoud van de Eksi Koekoe mix met 50 mL water
  • Meng met een bakspatel het luchtige ei mengsel met het Eksi Koekoe mengsel tot alles goed gemengd is
  • Blijf roeren en voeg beetje bij beetje zonnebloemolie toe aan het mengsel totdat het één geheel is
  • Schenk alles in de taartvorm/bakblik en bak voor 40 minuten in de voorverwarmde oven
  • Na 40 minuten kun je controleren of de cake goed is door een satéprikker in het midden te prikken
    • Blijft er geen cake hangen dan is je cake goed
  • Laat de cake afkoelen in de oven met de deur open zodat de kans op inzakken verkleind wordt door het temperatuurverschil
  • Bestrooi de cake naar smaak, bijvoorbeeld poedersuiker, gekleurde suikermuisjes of gekleurde hagelslag.



Veel bakplezier,

Liefs Anouska (@foodbyanous)

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Phulauri

    Phulauri

  • Thaise rode curry

    Thaise rode curry

  • Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

    Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico