Koreaanse street food: Tteokbokki

News

Tteokbokki is een populaire, hete Koreaanse snack met als hoofdingrediënten tteok (gestoomde rijstcake) en gochujang (rode peper-pasta).

Na de Koreaanse oorlog (1950 – 1953) werd tteokbokki snel populair. In de loop der jaren ontstonden er verschillende variaties door het toevoegen van diverse ingrediënten zoals, mandu, eomuk, gekookte ei, ramyeon en zelfs kaas.

Teok is ook wel beter bekend als Korean rice cakes. Een deeg van water en rijstmeel, kleefrijstmeel of een mengsel van die twee wordt eerst gestoomd en daarna een tijdlang gekneed zodat de gluten goed vrij komen van het deeg super elastisch en plakkerig wordt. Daarna worden er slierten van gedraaid die in stukjes worden gesneden. De structuur is een beetje plakkerig en heeft de smaak van rijst.

In Korea word het in kleine, goedkope porties verkocht in papieren bekertjes en word daar gegeten met een tandenstoker. Deze porties zijn vooral populair onder scholieren

Hieronder vind u een makkelijk recept voor 4 personen en is klaar in 20 minuten.

Wat is er nodig?

 We hebben nu alles wat we nodig hebben, dus laten we aan de slag gaan!

  • Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de rijssticks 2 minuten en giet het water af.
  • Meng de gochujangpasta, de chili-vlokken en suiker in een kom.
  • Doe de saus in een verwarmde pan, voeg daarna de rijststicks en lente-uien toe. Roer voorzichtig tot het mengsel begint te koken, draai het vuur vervolgens naar middenlaag.
  • Blijf nu roeren tot dat de rijststicks zacht zijn geworden en de saus wat ingedikt is. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.
  • Voeg als laatste de hardgekookte eieren toe en laat ze 1 minuut meekoken.
  • Schep met een lepel de rijststicks, de saus en een ei uit de pan en doe dit in een bakje.
  • En nu lekker genieten!

 

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Phulauri

    Phulauri

  • Thaise rode curry

    Thaise rode curry

  • Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

    Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico