Mais muffins voor snack of bijgerecht!

News

Corn (mais) muffins zijn niet zo bekend in Nederland, maar als je wel eens in Amerika bent geweest heb je ze vast wel eens gegeten. Maismuffins zijn heel erg geliefd in Amerika en wordt gegeten op veel verschillende manieren van ontbijt tot een bijgerecht bij chili con carne. Ik zou er zelf voor kiezen om de muffins als snack te eten.
Ik hoor je nu al denken, maar hoe maak ik deze maismuffins dan?
Het recept van vandaag is een basisrecept voor maismuffins gemaakt met de Jiffy corn muffin mix.



Dit heb je nodig:

 

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Smelt wat boter en smeer de muffin bakvorm hier mee in. Zet de beboterde bakvorm in de voorverwarmde oven en maak ondertussen het beslag

 

  • Doe de inhoud van de Jiffy muffin mix in een grote kom en maak een kuiltje in het midden
  • Meng het ei en de melk en giet in de kuil. Roer alles goed door elkaar
    • Gebruik liever een deegspatel in plaats van een elektronische mixer, hierdoor behoud je de luchtige muffin structuur
    • Klontjes zijn geen probleem, de klontjes geven een lekkere structuur in de muffin
  • Verdeel het beslag in de verwarmde, beboterde muffinvorm en vul ze 2/3
  • Bak de muffins 13 – 15 minuten, of totdat ze licht goudbruin zijn
  • Laat de muffins op een rooster afkoelen

 

Waarmee kan je maismuffins het beste eten?

  • Boter - Meest voorkomende combinatie
  • Kaas – zoals geitenkaas, roomkaas en feta
  • Jam/Honing – kies voor een licht zoete jam, aangezien de muffins al wat zoeter van zichzelf zijn

 

 

Variaties

Wil je iets specialer maken dan de basis maismuffin kies dan bijvoorbeeld voor

  • Bacon & cheddar corn muffins: Voeg 45 gram geraspte cheddar en 60 gram uitgebakken spek toe aan het mengsel voordat je het in de muffinvorm doet.
  • Honing corn muffins: Voeg 85 gram honing toe aan het mengsel op het moment dat je het ei en de melk toevoegt.
  • Geitenkaas: Doe een laagje muffinmix in de muffinvorm, voeg zachte geitenkaas toe en vul aan met de muffinmix tot 2/3

 

Maismuffins bewaren?

Verpak de muffins luchtdicht, in folie of in een bakje. Bij kamertemperatuur blijven de muffins maximaal 2 dagen goed en in de koelkast één week. De muffins liever invriezen, ook dat is mogelijk. Ze blijven lekker tot 3 maanden na invriezen.

Veel bakplezier, liefs Anouska (@foodbyanous)


Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

    Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico