Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

News

Je kent ze vast wel, heerlijk malse spareribs die in een restaurant geserveerd worden. Laat ik je nu eens vertellen dat je die malse spareribs met dit recept gewoon thuis kan maken.

Breng een bezoekje aan de slager en heb eventjes geduld, maar daarna is het genieten!

 

Dit heb je nodig:

 

En zo maak je het:

  • Het beste is om de sparerib een dag van tevoren te marineren
  • Verwijder eerst het vlies van de sparerib.
    • Dit is heel gemakkelijk, er zijn genoeg filmpjes op YouTube te vinden
  • Meng 125 mL rode wijn met de Teriyaki mix totdat het is opgelost
  • Leg de sparerib in een ovenschaal en voeg hier het kruidenmengsel aan toe.
  • Masseer de sparerib in met de marinade en denk af met aluminiumfolie
  • Laat de marinade voor ongeveer 24 uur intrekken in de koelkast

 

Volgende dag

  • Verwarm de oven voor op 130 graden
  • Leg de sparerib op een met bakpapier bedekte bakplaat
    • Het is belangrijk om de marinade te bewaren, die ga je nog gebruiken
  • Giet circa 2 glaasjes water op de bakplaat, dit heb je nodig in de oven om te stomen
  • Dek de sparerib af met aluminiumfolie en gaar het in de oven voor 1 uur
  • Haal de sparerib uit de oven en verhoog de temperatuur naar 170 graden
  • Smeer de sparerib in met de marinade en zorg dat er nog genoeg water op de bakplaat ligt. Bedek de sparerib met aluminiumfolie
  • Laat de sparerib voor 1 uur garen bij 170 graden
  • Haal de sparerib uit de oven, verwijder het aluminiumfolie en smeer de sparerib nogmaals in met de marinade
  • Om een lekkere krokante korst te krijgen, bak de sparerib voor 30 minuten op 170 graden
  • Smeer elk 5 – 10 minuten de sparerib in met de marinade
  • Na 30 minuten kan de sparerib aangesneden worden
  • Serveer de sparerib bijvoorbeeld met gebakken aardappels en een heerlijk salade

 

Veel succes en eetsmakelijk,

Liefs Anouska (@foodbyanous)

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Heerlijk Sinterklaas avondje is coming soon!

    Heerlijk Sinterklaas avondje is coming soon!

  • Op reis met Bapaho.nl

    Op reis met Bapaho.nl

  • Phulauri

    Phulauri

  • Thaise rode curry

    Thaise rode curry

  • Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

    Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico