Phulauri
De Surinaamse keuken kent veel vegetarische gerechten, waaronder phulauri: gefrituurde balletjes van onder andere gele spliterwten en komijn. Je kunt phulauri eenvoudig zelf thuis maken met de kant- en klare bakmix van zainab foods. De smaak was heerlijk en ze waren lekker luchtig.
Je hoeft alleen maar water toe te voegen en het beslag daarna te laten rijzen zodat de phulauri lekker luchtig wordt. Super easy dus!
Serveer de phulauri met mango chutney of maak er een complete maaltijd van door er rijst en gewokte tayerblad bij te serveren.
De ingrediënten:
- 1 phulauri bakmix
- 470 ml lauw water
- 1 liter zonnebloemolie om te frituren
1. Doe de bakmix in een kom en giet het water erbij.
2. Roer alles goed door elkaar met een lepel tot er een deeg ontstaat.
3. Dek de bak af met folie en een theedoek en laat minstens 30 minuten staan.
4. Doe de zonnebloemolie in een wokpan of een andere pan en laat heet worden.
5. Maak met je handen kleine balletjes van het deeg. Tip: maak je handen vochtig wanneer je de bolletjes maakt.
6. Test of de olie heet genoeg is door een klein beetje deeg in de olie te doen. Als deze knettert en omhoog komt is de olie heet genoeg.
7. Doe de balletjes 1 voor 1 in de olie met een schuimspaan. Wanneer ze goudbruin zijn haal je ze eruit.