Risotto met krokante parmaham

News

Risotto is een populair gerecht onder de westerlingen en dat begrijp ik maar al te goed. Dit is een recept met krokante parmaham, tuinerwten en champignons.

 

Dit heb je nodig (2 – 3 personen):

  • Risotto van Gran Gallo (200 gram)
  • Witte wijn (1 wijnglas)
  • Kip bouillonblokje
  • 700 mL water
  • 1 Sjalot
  • 150 gram tuinerwten (diepvries)
  • 125 gram Champignons
  • 3 el crème fraîche
  • 6 plakjes parmaham
  • Peper
  • Boter
  • Parmezaanse kaas

 

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm water in een waterkoker voor de bouillon
  • Snij de ui in blokjes. Verhit de olie in een wok pan en fruit de ui
  • Maak ondertussen de bouillon in 700 mL kokend water
  • Als de ui glazig is voeg de risotto toe en bak voor ongeveer 3 minuten mee
  • Voeg de wijn toe aan de risotto en roer goed door
  • Op het moment dat de wijn is opgenomen door de risotto voeg je beetje bij beetje de bouillon toe. Elke keer als de risotto het vocht heeft opgenomen voeg weer wat nieuwe bouillon toe
  • Leg ondertussen de parmaham plakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze voor ongeveer 8 minuten op 180 graden
    • Hou ze goed in de gaten dat ze niet aanbranden, ze zijn goed als ze lekker krokant zijn
  • Snij ondertussen de champignons in reepjes
  • Na ongeveer 25 minuten is de risotto klaar (vergeet niet te proeven). Voeg als je de laatste keer de bouillon toevoegt de tuinerwten en gesneden champignons toe, zodat deze ook mee garen met de rijst in de bouillon
  • Als alles gaar is voeg de crème fraîche en Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met peper
  • Serveer de risotto met de krokante parmaham op een bord of in een kom

 

Eetsmakelijk,

Liefs Anouska (@foodbyanous)

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico