Rooibos - flespompoensoep

News

Chef-kok Clive Erasmus deelt het volgende heerlijke recept met Rooibos thee voor de komende koude winternachten.

"Een van mijn favoriete voedselcombinaties, die je nog nooit hebt gehoord, is rooibos en geroosterde flespompoen - de smaken gaan goed samen, vooral als je ervan geniet op een koude winternacht. Serveer met knapperig zelfgebakken brood en een klodder yoghurt of langzaam geroosterde plakjes peer. " Onthoud bij het eten van flespompoen Soep in de zomer dat deze ook koud kan worden gegeten.

 Rooibos - flespompoensoep

 Ingrediënten

 1 grote flespompoen, verticaal gehalveerd en zaadjes verwijderd

15 ml (1 eetlepel) olijfolie, plus meer om te besprenkelen

125 ml (½ kopje) gesneden ui

5 ml (1 theelepel) zout

4 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt

5 ml (1 theelepel) honing

Versgemalen zwarte peper, naar smaak

750 ml sterke Rooibosthee, vers gezet

1 à 2 eetlepels boter, naar smaak

 

 Methode

 1.Verwarm de oven voor op 220 ° C en bekleed een omrande bakplaat met bakpapier met antiaanbaklaag. Leg de pompoenhelften op de pan en besprenkel elke helft met net genoeg olijfolie om de pompoen aan de binnenkant licht te coaten (ongeveer ½ theelepel elk). Wrijf de olie over de binnenkant van de pompoen en bestrooi met peper en zout.

 2.Draai de flespompoen helften om en rooster ze tot ze gaar en volledig gaar zijn, ongeveer 40 tot 50 minuten (maak je geen zorgen als de huid of het vlees bruin wordt - dat is goed voor de smaak). Zet opzij tot 10 minuten.

 3.Verwarm 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur in een grote pan tot het suddert. Voeg de gesnipperde ui en zout toe. Kook, vaak roerend, tot de ui zacht is en goudbruin begint te worden aan de randen, ongeveer 3 tot 4 minuten. Voeg de knoflook toe en kook tot geurig, ongeveer 1 minuut, onder regelmatig roeren. Breng de inhoud over naar uw standaardblender of laat het in de pan als u een staafmixer heeft.

4.Gebruik een grote lepel om het vruchtvlees van de flespompoen in je blender of pan te scheppen. Gooi de taaie huid weg. Voeg de ahornsiroop toe en een paar scheutjes versgemalen zwarte peper. Giet de Rooibos-thee erbij en zorg ervoor dat u de container niet te vol doet.

5.Mix op hoge snelheid en pas op dat er geen hete stoom uit het deksel ontsnapt. Stop als je soep romig en opgewarmd is.

6.Als je je soep wat meer wilt verdunnen, roer dan nog een kopje Rooibosthee erdoor. Voeg naar smaak 1 tot 2 eetlepels boter of olijfolie toe en meng goed. Voeg naar smaak meer peper en zout toe.

7.Als je soep gloeiend heet is door het blenderproces, kun je hem in serveerschalen gieten. Zo niet, verwarm dan op middelhoog vuur, vaak roerend, tot het lekker dampig is. Serveer warm of koud.

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Phulauri

    Phulauri

  • Thaise rode curry

    Thaise rode curry

  • Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

    Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico