Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

News

Een heerlijk maar simpel gerecht en dit keer blijven we dichtbij huis, namelijk (onder andere) regio Elzas. Spätzle is een pasta soort gemaakt van verse eieren en komt niet alleen voor in de keuken van de Elzas, maar ook in die van Zuid-Duitsland, Moselle, Oostenrijk, Zwitserland, Hongarije en Slovenië. Deze keukens hebben één ding gemeen en dat is dat ze alle de combinatie van ui, spek en kaas gebruiken en deze combinatie is hemels.

 

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

  • Spätzle van Valfleuri
  • 1 (rode) ui
  • 150 g gerookte spekreepjes
  • 2 knoflookteentjes
  • Geraspte emmentaler kaas
  • Champignons
  • Gedroogde peterselie
  • Zout en peper naar smaak

 

En zo maak je het:

  • Laat het water voor de spätzle koken en kook de spätzle zo’n 13 - 15 minuten
  • Pel ondertussen de ui en knoflook
  • Halveer de ui en snij in halve ringen. Pers de knoflook of snij heel fijn
  • Bak de gerookte spek in een droge koekenpan (er komt al genoeg vet vrij) en voeg na ongeveer 5 minuten bakken de gesneden ui en knoflook toe.
  • Snij ondertussen de champignons fijn en bak mee
  • Leg de spätzle op een bord en schep het spek ui mengsel hierboven op.
  • Maak af met geraspte emmentaler kaas en gedroogde peterselie

 

Variatie tips:

Hou je van knapperige ui? Bestrooi de gesneden ui halve uiringen met bloem en zeef de overtollige bloem eraf. Bak ze vervolgens in hete olie tot ze beginnen te kleuren en laat ze daarna uitlekken op een keukenpapier totdat ze knapperig zijn.

 

Veel kookplezier,

Liefs Anouska (@foodbyanous)

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

    Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico