Thaise rode curry
Curry is een gerecht dat oorspronkelijk van het Indisch subcontinent stamt en zich in de loop van de eeuwen over grote delen van Azië heeft verspreid. Het gerecht bestaat uit een combinatie van kruiden, specerijen, groenten en soms vlees. Er zijn vele varianten mogelijk en het gerecht kent ook regionale verschillen. Mogelijk stamt het gerecht al uit het 3e millennium v.Chr.
Er wordt onderscheid gemaakt tussen droge en natte curry's. Natte curry's bevatten veel vocht, vaak doordat er kokosmelk doorheen gemengd wordt. Droge curry's worden met een kleine hoeveelheid vocht gekookt totdat alleen nog een laagje op de groenten en eventueel vlees blijven zitten.
De term curry wordt vandaag de dag in de Westerse wereld gebruikt voor vrijwel elk gekruid, sausachtig gerecht dat wordt gekookt in een Aziatische stijl. De currygerechten hebben vaak namen die aangeven welke soorten vlees en groente erin verwerkt zijn, of de manier van bereiden aangeven. Het woord curry is afgeleid van het woord kaṟi uit het Tamil, dat zoiets als saus of genieten van rijst betekent.
Hieronder het recept van onze Lobo Red Curry Cooking Kit. Met deze kit zet je zelf en eenvoudig met behulp van het onderstaande recept de heerlijkste curry op tafel!
De ingrediënten:
- 1 ui
- Knoflook
- 1 pak rode curry mix van Lobo
- 150 gram doperwten
- 240 gram kikkererwten
- 350 gram kippendij
- Peper en zout
- Knoflookpoeder
- 100 ml water
- Snijd de ui fijn en fruit samen met wat knoflook en olie in een grote wok. Snijd de kippendij in blokjes en kruidt met peper, knoflookpoeder en zout.
- Wanneer de uien glazig zijn voeg je de kip toe. Roer goed om en bak tot de kip gaar is.
- Voeg daarna de rode currypasta toe en meng alles goed.
- Doe vervolgens de doperwten, Kikkererwten en kokosmelk in de pan. Laat alles lekker inkoken.
- Voeg de gedroogde groentes samen met 100 ml water toe, zet het vuur zachter en laat verder pruttelen voor ongeveer 20 minuten.
- Serveer met rijst en limoen!
Dit recept is gemaakt door by_kels.