Wonton soep
Ingredienten voor 1 liter soep:
1 zakje wonton soup base
3 stengels salade ui
12 dumplings / wontons kant en klaar of naar recept onder aan de pagina
4 eieren
Hoe maak je het?:
Volg de instructies op de verpakking van de wonton soup base.
Bereid de dumplings / wontons zoals aangegeven op de verpakking. Of volg het recept onder aan deze pagina.
Breek de eieren in een kom en kluts kort door elkaar. Verwarm een hapjespan en bak een omelet en snijd deze in kleine stukjes of reepjes.
Snij de salade ui fijn.
Schenk wat soep in een kom. Leg 3 dumplings, een deel van de omelet reepjes en de salade ui in de soep.
Mocht je zelf dumplings willen maken dan volgt hier het recept.
Ingrediënten voor het deeg:
- 300 gram bloem
- 200 ml warm of kokend water
Bereidingswijze:
- Meng de bloem met het water tot een bol soepel deeg. Zelf deed ik dit met een mixer met deeghaken.
- Rol de bol deeg in vershoudfolie en laat dit voor 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Tips:
Het maken van het deeg kan ook met de hand.Mix dan het bloem met het water door elkaar met een vork.Kneed het verder met de hand tot een bol. (Let op! Het water kan nog erg heet zijn. Gebruik bij deze techniek liever goed warm water in plaats van kokend water.)
Ingrediënten voor de vulling van de dumplings:
- 200 gram gehakt
- 4 teentjes knoflook
- 1 grote paksoi
- 2 el ketjap
Bereidingswijze:
- Pel en snipper de knoflook. Snij de paksoi fijn.
- Verwarm in een pan een eetlepel olie of boter en voeg de knoflook toe bak deze kort aan. Bak het gehakt rul. Voeg de paksoi toe en de ketjap toe en roerbak dit voor 5 minuten mee.
- Laat het mengsel afkoelen.
Ingrediënten voor de dumplings:
- Deeg voor de dumplings
- Afgekoeld gehaktmengsel
- 3 el olie
- 100 ml water
Bereidingswijze:
- Verdeel het deeg in 32 gelijke bolletjes en rol deze plat tot een rond vel.
- Pak een rond velletje in je handpalm en leg in het midden een beetje mengsel. Maak de randjes vochtig met een beetje water en vouw deze dicht.
- Wanneer alle dumplings zijn gevouwen verwarm je de olie in een pan. Bak hierin de dumplings in 3 minuten aan de onderkant goudbruin.
- Voeg het water toe aan de pan en laat dit voor 10 minuten met de deksel op de pan stomen.
- Haal de dumplings uit de pan.