Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

News

De roti die wij in Nederland kennen is vaak een soort ongezoete ‘pannenkoek’. Je kan een roti combineren met een hoop verschillende dingen! In dit geval heb ik een gerecht gemaakt met zoete aardappel, kip en bonen.



Dit heb je nodig (2 personen):

Roti

Zoete aardappel met kip

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • zonnebloemolie
  • 1 eetlepel kerrie
  • 150 gram kippendijfilet
  • 1 tomaat
  • 200 gram zoete aardappelen
  • 500 milliliter water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 250 gram sperziebonen
  • peper, zout
  • 2 eieren

Overig

  • Grote koekenpan/wok pan
  • Mixer met deeghaken (optioneel)
  • Vershoudfolie
  • Deegroller

En zo maak je het (roti):

Stap 1: doe de roti mix, lauw water en olie in een kom.
Stap 2: kneed met een mixer met deeghaken of met de hand de mix tot een deegbol.
Stap 3: smeer de deegbol in met een paar druppels olie.
Stap 4: dek de deegbol af met olie en laat deze 30 minuten rijzen op een warme plek.

  • Dit kan je bijvoorbeeld doen door de oven op 30 graden Celcius te zetten. Zet niet de hete luchtoven aan!

Stap 5: meng de dahl mix met 55 ml koud water tot het glad is.
Stap 6: maak van de roti balletjes van ongeveer 100 gram en vul deze met dahl.
Stap 7: rol de gevulde deegbolletjes uit op een met bloem bestoven keukenblad.
Stap 8: verwarm de koekenpan en leg het uitgerolde roti deeg in de warmen koekenpan. Smeer beide zijden licht in met zonnebloemolie en bak in ongeveer 1 minuut gaar.

En zo maak je het (zoete aardappel met kip):

Stap 1: pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne reepjes.

Stap 2: verwarm een scheutje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en peper circa 2 minuten.
Stap 3: voeg de kerrie toe en bak circa 1 minuut mee.
Stap 4: snijd de kippendijfilet in reepjes, voeg toe en bak in circa 3 minuten om en om goudbruin.


Stap 5: snijd de tomaat in kleine stukjes en voeg toe.
Stap 6: Schil en snijd de aardappelen in vieren en snijd de uiteindes van de sperziebonen.

  • Je kan de aardappelen ook in meer stukken snijden, afhankelijk van hoe groot de zoete aardappel was.

Stap 7: voeg de aardappelen, sperziebonen, het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook het geheel in circa 20 minuten.

  • Kook met de deksel gesloten. De laatste paar minuten de deksel eraf halen zodat het laatste beetje water kan verdampen. Er moet geen saus zijn, maar het gerecht mag wel nog nat zijn.

Stap 8: breng op smaak met peper.



Stap 9: breng een pannetje water aan de kook en kook de eieren in circa 8 minuten hard. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water en pel ze.

  • Let op: dit moet je dus tegelijkertijd doen terwijl de andere pan met de kip, aardappelen en bonen staat te koken en niet pas erna!


 

Eet smakkelijk Huntersvoyage

 

 

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Op reis met Bapaho.nl

    Op reis met Bapaho.nl

  • Phulauri

    Phulauri

  • Thaise rode curry

    Thaise rode curry

  • Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

    Zelfgemaakte roti (incl. dahl vulling) met zoete aardappel en kip

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico