Zwarte linguine met spinazie-saus

News

Een bijzondere kleur, dat heeft de zwarte linguine van Pastificio Temporin. Een pasta gemaakt van durumtarwe en gekleurd met inktvisinkt. Deze linguine kan heerlijk gecombineerd worden met zeevruchten en vis. In dit recept is de linguine gecombineerd met een spinazie-saus en gebakken zalm.

 

Dit heb je nodig:

  • Linguine al nero di seppia
  • 300 gram spinazie
  • Zalm met huid
  • 125 mL slagroom
  • 3 eL witte wijn
  • 200 gram oesterzwammen
  • Vlokken Parmezaanse kaas
  • 2 knoflooktenen
  • Zout en peper
  • Olijfolie

 

En zo maak je het:

  • Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
  • Kruid de zalm naar smaak, bijvoorbeeld met peper, zout, knoflookpoeder en dille
  • Snij de oesterzwammen in reepjes
  • Verhit een koekenpan met olie en pers 1 knoflookteen. Eenmaal aangefruit voeg de oesterzwammen toe en bak tot goudbruin
  • Verhit een wok-pan met olie en pers 1 knoflookteen. Eenmaal aangefruit voeg de spinazie toe en laat slinken
  • Pureer de spinazie, voeg eventueel al slagroom toe zodat de spinazie goed gepureerd wordt
  • Doe het spinazie-mengsel in een steelpan en verwarm. Voeg de rest van de slagroom toe met de witte wijn. Maak op smaak met peper en zout
  • Verhit ondertussen een andere koekenpan met olie en bak de zalm zo’n 5 minuten op de huid. Draai de zalm om en bak nog zo’n 3-4 min.
    • Vind je het lekkerder om de zalm doorbakken te hebben, verleng de baktijden.
  • Leg de pasta op het bord, schenk de saus erover, verdeel de gebakken oesterzwammen en leg de zalm erbij. Maak het gerecht af met de Parmezaanse kaas.

 

Eetsmakelijk,

Liefs Anouska (@foodbyanous)

 

Recente artikelen

De nieuwste in onze blog

  • Luxe hotdogs

    Luxe hotdogs

  • Broodje Indonesische Saté

    Broodje Indonesische Saté

  • Risotto met krokante parmaham

    Risotto met krokante parmaham

  • Aziatisch draadjesvlees

    Aziatisch draadjesvlees

  • Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

    Malse Teriyaki Spareribs uit de oven

  • Zwarte linguine met spinazie-saus

    Zwarte linguine met spinazie-saus

  • Dadeltaart

    Dadeltaart

  • Bara met krokante kipburger

    Bara met krokante kipburger

  • Taco Bell Tacos

    Taco Bell Tacos

  • Babi Pangang

    Babi Pangang

  • Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

    Eksi Koekoe (Surinaamse eiercake)

  • Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

    Spätzle met ui, spek en Emmentaler kaas

  • Wonton soep

    Wonton soep

  • Bears in Mind

    Bears in Mind

  • Thaise Sweet and Sour chicken

    Thaise Sweet and Sour chicken

  • De Griekse Keuken laat je watertanden!

    De Griekse Keuken laat je watertanden!

  • Cheetos Flamin' Hot risottoballen

    Cheetos Flamin' Hot risottoballen

  • Rösti

    Rösti

  • Mais muffins voor snack of bijgerecht!

    Mais muffins voor snack of bijgerecht!

  • Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

    Een van de favoriete keukens van Travellovers.nl: de Indische keuken!

  • Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

    Gevulde wraps met zelfgemaakte falafel

  • Thaise Pad Thai

    Thaise Pad Thai

  • Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

    Citroen Gemarineerde Lamskoteletten

  • Rooibos - flespompoensoep

    Rooibos - flespompoensoep

  • Koreaanse street food: Tteokbokki

    Koreaanse street food: Tteokbokki

  • Kirsten in Mexico

    Kirsten in Mexico