Zwarte linguine met spinazie-saus
Een bijzondere kleur, dat heeft de zwarte linguine van Pastificio Temporin. Een pasta gemaakt van durumtarwe en gekleurd met inktvisinkt. Deze linguine kan heerlijk gecombineerd worden met zeevruchten en vis. In dit recept is de linguine gecombineerd met een spinazie-saus en gebakken zalm.
Dit heb je nodig:
- Linguine al nero di seppia
- 300 gram spinazie
- Zalm met huid
- 125 mL slagroom
- 3 eL witte wijn
- 200 gram oesterzwammen
- Vlokken Parmezaanse kaas
- 2 knoflooktenen
- Zout en peper
- Olijfolie
En zo maak je het:
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking
- Kruid de zalm naar smaak, bijvoorbeeld met peper, zout, knoflookpoeder en dille
- Snij de oesterzwammen in reepjes
- Verhit een koekenpan met olie en pers 1 knoflookteen. Eenmaal aangefruit voeg de oesterzwammen toe en bak tot goudbruin
- Verhit een wok-pan met olie en pers 1 knoflookteen. Eenmaal aangefruit voeg de spinazie toe en laat slinken
- Pureer de spinazie, voeg eventueel al slagroom toe zodat de spinazie goed gepureerd wordt
- Doe het spinazie-mengsel in een steelpan en verwarm. Voeg de rest van de slagroom toe met de witte wijn. Maak op smaak met peper en zout
-
Verhit ondertussen een andere koekenpan met olie en bak de zalm zo’n 5 minuten op de huid. Draai de zalm om en bak nog zo’n 3-4 min.
- Vind je het lekkerder om de zalm doorbakken te hebben, verleng de baktijden.
- Leg de pasta op het bord, schenk de saus erover, verdeel de gebakken oesterzwammen en leg de zalm erbij. Maak het gerecht af met de Parmezaanse kaas.
Eetsmakelijk,
Liefs Anouska (@foodbyanous)